Η συνάντηση του Γιάννη Γεωργαρά με τον 3d εκτυπωτή blueprinter

JG0693

Ο Γιάννης Γεωργαράς είναι ένας από τους σημαντικότερους αλλά και πολυβραβευμένους βιομηχανικούς σχεδιαστές της γενιάς του. Έχει βραβευθεί με το Red Dot Design Award 2008 για το σκαμπό tetra της εταιρείας Βαράγκη αλλά και με το Red Dot Design Award 2013 για τον σχεδιασμό του πόμολου “2055” της εταιρείας CONVEX.

0201

Ως φυσική συνέχεια της έντονης δημιουργικότητας του Γιάννη Γεωργαρά ήταν η προμήθεια του 3d εκτυπωτή blueprinter.

Η δυνατότητα εκτύπωσης στον blueprinter εύκαμπτων αλλά και ανθεκτικών μοντέλων από νάιλον, χωρίς υποστηρίγματα, επέτρεψε στο Γιάννη Γεωργαρά να σχεδιάζει πολύπλοκες μορφές που χρησιμοποιούνται τόσο για τον έλεγχο του σχεδιασμού αλλά και ως πραγματικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

Επιπλέον, η δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης της πούδρας νάιλον από τον blueprinter προσφέρει μεγάλη οικονομία αλλά και πρακτικότητα.

07050709

Όμως, η χρήση του blueprinter, επέτρεψε στο Γιάννη Γεωργαρά να πάει ένα βήμα πιο μακριά: Μπορεί πλέον και χρησιμοποιεί τον blueprinter ως μονάδα παραγωγής ποιοτικών αντικειμένων και εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται κατ΄ευθείαν από τον τελικό χρήστη ή τον πελάτη.

Σύμφωνα με το Γιάννη Γεωργαρά “Ο blueprinter είναι ιδανικός για την ανάπτυξη προϊόντων και συνεπώς ένα σημαντικό εργαλείο για τους βιομηχανικούς σχεδιαστές. Η δημιουργία πλήρως λειτουργικών πρωτοτύπων έχει γίνει πλέον απλούστερη.”.

07270724

Γιάννης Γεωργαράς

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε βιομηχανικό σχέδιο στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΚΤΟ και συνέχισε τις σπουδές του στο Middlesex University του Λονδίνου. Σχεδιάζει πρωτότυπα αντικείμενα για ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Πήρε μέρος στην διεθνή έκθεση IMM στην Κολωνία από το 2003-2009 και στο Ίδρυμα DESTE το 2005. Το 2008, το σκαμπό του Tetra, που κατασκευάζεται από την ελληνική εταιρεία ΒΑΡΑΓΚΗΣ, κέρδισε το βραβείο σχεδιασμού Red Dot Design Award. Tέλος, το 2013 διακρίθηκε με το Red Dot Design Award για τον σχεδιασμό του πόμολου “2055” της CONVEX.

https://www.facebook.com/Yannis-Georgaras-Design-Spot-812235348898696/?pnref=story

https://www.facebook.com/yannis.georgaras

blueprinter ApS

Η εταιρεία blueprinter ApS δημιουργήθηκε το 2009 στη Δανία με σκοπό τη δημιουργία του πρώτου 3d εκτυπωτή τεχνολογίας SHS (Selective Heat Sintering). Η τεχνολογία αυτή είναι όμοια με την SLS (Selective Laser Sintering) μόνο που αντί για laser χρησιμοποιεί θερμικές κεφαλές που την καθιστούν οικονομική και προσιτή στους σχεδιαστές, μηχανικούς κτλ. Ο 3d εκτυπωτής blueprinter επιτρέπει τη δημιουργία εύκαμπτων και ανθεκτικών μοντέλων από nylon, που είναι κατάλληλα για συναρμολογήσεις, έλεγχο σχεδιασμού, ανάπτυξη προϊόντων. Η τεχνολογία αυτή δεν απαιτεί στηρίγματα, γεγονός που επιτρέπει τη δημιουργία πολύπλοκων μοντέλων χωρίς πρόβλημα.

www.blueprinter.dk

https://www.facebook.com/blueprinter3d